Lijsttrekker
nieuws van Monique 11-12-2017

Nieuws van Monique

Wow dat is heftig: 'word je gekozen tot beoogd lijsttrekker'.

Na een sollicitatieprocedure die ik behoorlijk spannend vond, word je dan gekozen tot beoogd lijsttrekker. Wow dat is heftig. Er komt dan ineens een heleboel op je af, maar ik ga er voor. Niet alleen ik, maar een geweldig team. Een team met ieder zijn eigen specifieke kennis en achtergrond. Een gemêleerd, dynamisch team met ontzettend veel spirit. Wij gaan dit samen doen.

Wat gaan we samen doen? We gaan Uden veranderen. Niet zozeer Uden zelf, maar het beleid. Wij gaan in gesprek met de mensen wat zij veranderd willen zien en waarom.

We gaan praten, niet schreeuwen, over onder andere het milieu, de zorg, duurzaamheid. We willen weten wat er speelt en wat de mensen van de Udense politiek vinden. We gaan praten met de jeugd en ouderen, wat kan daar verandert worden?

Zijn we allemaal wel zo tevreden als dat het lijkt nu we in een economische groei zitten? Of worden we een beetje moe van de doorgedramde prestigeprojecten uit het verleden, die ten koste gaan van gemeenschapsgeld, mens, dier en milieu?

Saamhorigheid is het begin van de verandering, zorgen om en voor elkaar. Dit maakt Uden pas een rijk dorp. Een inclusieve samenleving!

Regelmatig zal ik schrijven over wat we gezien, gehoord of meegemaakt hebben en hoe GroenLinks daar over denkt. Dus blijf volgen.

Groetjes, Monique
Lijsttrekker Uden GroenLinks