Nieuws over iedereen

Daisy Petrona kandidaat!

Kandidaat PS

Daisy Petrona (45, Uden) is door de kandidatencommissie van GroenLinks Provinciale Staten NB voorgedragen op plaats 7.
Motivatie kandidatencommissie: "Daisy is een doorzetter met een groot hart voor vluchtelingen en duurzaamheid. Ze zoekt de samenwerking op met iedereen om zo praktische resultaten te boeken. De kandidatencommissie ziet in Daisy een waardevolle aanvulling voor de toekomstige Statenfractie. Ze heeft nog geen ervaring als volksvertegenwoordiger maar was eerder wel heel actief voor GroenLinks in Uden. Met haar open blik zal Daisy in de Staten een ontwapenende rol spelen."
Hieronder stelt zij zichzelf nader voor.

Lees verder

Huurbeleid Uden

huurders en verhuurder

Waarom GroenLinks het goed vond dat het stuk opinie nota ‘huurwoningen en huurbeleid’ van de SP van de agenda afgehaald werd.

 

Lees verder

Verkiezingsprogramma 2018-2022

Uden is een mooie gemeente om te wonen en te recreëren. Het ligt aan het schitterende natuurgebied De Maashorst en met de fiets of lopend zit je zo 'in het groen’. Het aanbod van winkels is goed. Er zijn ruim voldoende uitgaansgelegenheden en het onderwijs is tot en met het middelbaar onderwijs prima geregeld. In Uden is de bedrijvigheid voldoende ontwikkeld en de verschillende initiatieven van de burgers krijgen veelal de ondersteuning van de inwoners.

De mensen van GroenLinks in Uden herkennen zich in dit verhaal, maar zien ook dat Uden niet meer haar ‘oude’ geestdrift in zich draagt. De voortrekkersrol in de regio heeft plaatsgemaakt voor een achterhoedegevecht. En terwijl we ons nog wanen in dat verleden, lopen we de toekomst mis.  GroenLinks vindt de huidige politiek richtingloos en we missen een visie op de rol van Uden in de toekomst.

Wat wil GroenLinks met Uden? GroenLinks vecht voor een Udense gemeente die nu echt zaak maakt van duurzaamheid en vergroening. Een solidaire gemeenschap waar iedereen telt. Ongeacht afkomst, religie, sekse, sociale status. Geen grote-stads-statusprojecten maar met beide benen op de grond staan en erkennen dat het allemaal best een tandje minder kan. Niet steeds meer en meer en meer, maar investeren in een circulaire economie, (waarin hergebruik van dure grondstoffen en goederen) regel is en geen uitzondering. Waar gestreefd wordt naar een milieubewuste en milieuneutrale manier van produceren, bouwen en verbouwen.

Als politieke beweging willen we er zijn voor de burgers, pakken we de leegstand van gebouwen aan en geven we kansen aan creatieve en industriële vernieuwing. Natuurlijk staat bij elk standpunt de duurzaamheid voorop!

Daarom doet GroenLinks mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen, omdat er iets te kiezen is!

Lees verder