Lijsttrekker
nieuws van Monique 11-12-2017

Nieuws van Monique 'No Impact Man'.

Onlangs heb ik de documentaire ' No Impact Man' in de Pul gezien, over een gezin dat een jaar lang zonder, gas, stroom en op primitieve manier ging leven in hun flatje in New York.

Geen auto, bus, tram, geen vlees, make-up, schoonmaakmiddelen, wasmachine, tv. Hij werd er gezonder en fitter door en zijn vrouw kreeg weer een normale bloedsuikerspiegel. Het maakte wel indruk op me.

Hoe gezond en fit zijn wij hier in Uden eigenlijk? Hoe gaan wij met de energie om? Ook wij moeten ons bewust zijn van alle energie die we verbruiken en dat die fossiele brandstoffen opraken. Dat we ons afval moeten minimaliseren en scheiden en niet meer voedsel met allerlei ongezonde toevoegingen tot ons nemen.

Uden is de groenste stad van Europa geweest, maar is het ook de schoonste stad? Hoe wordt hier onkruid bestreden? Wordt hier door de boeren ook het zeer giftige Glyfosaat gebruikt? Wat gebeurt er met ons afval? Gaan onze lantaarnpalen al op zonne-energie? Worden onze nog te bouwen huizen al gasvrij en energieneutraal? Worden onze bestaande huizen dat? Hoe hard wordt daar aan gewerkt om dat te realiseren of hebben wij een “wie dan leeft, dan zorgt” beleid?

Allemaal vragen waar ik het antwoord wel op zou willen weten. Vragen waar ik jullie een antwoord op wil gaan geven.

Niet alleen een antwoord, maar ook het bewijs leveren dat het sneller kan en ook daadwerkelijk gaat gebeuren in Uden. Dat onze kinderen daar profijt van hebben.

Uiteraard zijn er al prachtige initiatieven, maar het kan nog meer en het moet sneller. Niet pas in 2030 en niet pas over 5 jaar stoppen met Glyfosaat, de verandering begint nu!