Team voor verandering Uden GroenLinks
#GroenLinks Teamvoorverandering

Kandidatenlijst Vastgesteld

Tijdens de ledenvergadering op 18 december is de definitieve lijst van de kandidaten van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld.

“Het is tijd voor verandering in Uden. Met deze lijst geven we alvast een sterk signaal af. Een diverse lijst, zowel wat leeftijd als wat achtergrond betreft, waarmee we met het volste vertrouwen de campagneperiode in gaan.”, aldus afdelingsvoorzitter Ad van Driel.

De lijst wordt aangevoerd door Monique Kappé, die eerder door de kandidatencommissie voor werd gedragen als beoogd lijsttrekker. Tijdens de ledenvergadering is dit democratisch bevestigd.

            “Uiteraard ben ik super trots dat ik als lijsttrekker gekozen ben, maar ik ben nog trotser op het hele team. Elke kandidaat is zich aan het verdiepen in bepaalde onderwerpen, zoals milieu, duurzaamheid, ouderen, jeugd- en jongerenwerk, maatschappelijke en sociale problematiek, op cultureel gebied en sport, kortom op alle vlakken willen wij laten zien dat wij van GroenLinks weten waarover wij praten en ons GroenLinkse geluid ook in de gemeente Uden laten horen. Inmiddels zijn wij een hechte groep die graag met de Udense bevolking wil praten. Waar zitten de problemen en wat kunnen wij voor hen betekenen?”

            Op nummer 2 staat Genoveef Lukassen, Udense Dingenmaker. “Door slim beleid en vernieuwende maatregelen kan Uden duurzaam groeien. Een groene economie is beter voor de inwoners en schept ook nog eens banen. De gemeente Uden kan daarin nog meer een rol spelen. Door zelf het initiatief te nemen en samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven te werken aan een duurzame ontwikkeling. Op grote schaal met energieneutraliteit en groene energiebronnen, op kleine en grote schaal door minder verstening. Hoe meer fijnstof we af kunnen vangen met beplanting hoe fijner het blijft ademhalen en minder steen zorgt ook nog eens voor een betere waterhuishouding, droge voeten en blijere beestjes.”

            De derde plaats wordt bezet door Zübeyir Özay, tevens de jongste op de lijst. “Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om zichzelf te ontwikkelen ongeacht zijn of haar religie, leeftijd of land van herkomst. zodoende wil ik mezelf sterk maken binnen de politiek omtrent sociale zaken en de ontwikkeling van de jeugd.”, aldus Özay.

            Van Driel: “We zijn al een tijdje aan de weg aan het timmeren. Deze vaststelling betekent voor ons een startschot voor een mooie campagnetijd waarin we de kiezers uit de gemeente Uden willen overtuigen dat het anders kan. De gemeenteraadsverkiezingen zijn belangrijker dan ooit, zeker met de toegenomen hoeveelheid taken die de gemeente heeft gekregen. We gaan ons heel hard inzetten en laten zien dat het eerlijker, duurzamer en menselijker kan in Uden.”